Način pripreme
Isečemo milibrot na kockice i rasporedimo po dnu čaše.
Pripremamo krem tako što ugrejemo mleko na tihoj vatri, ne treba da provri.
Zasladimo sa šećerom i začinimo prstohvatom soli.
Posipamo pirinčanim grizom i kuvamo dok se ne zgusne. Dodajemo vanilu. Na kraju dodajemo kockicu maslaca i promešamo dok se ne rastopi.
U milibrot kockice dodajemo jednu-dve isečene polovine jagoda.
Prelivamo pudingom i ukrašavamo čokoladnom jagodom i strukovima matičnjaka
Jagode sa kojima ćemo ukrasiti desert potopimo u ohlađeni ganaš i stavljamo u zamrzivač da se stegnu.
Ako želite da završite dekoraciju sa finesom, operite i osušite list jagode.
Potopite četku za crtanje u čokoladni ganaš i ravnomerno nanesite pokretima na poleđinu lista.
Stavite listove u zamrzivač. Nakon što se čokolada stegne, ponovite još jednom.
Izvadite list iz zamrzivača i pažljivo odvojite od ganaša.
Stavite ga do jagode i dodajte struk matičnjaka.
Savet: Možete pojačati ukus sa slatkom od šumskih jagoda. Ako dodate kašičicu, korigujte slatkoću sa šećerom po želji.
Ako imate milibrot pri ruci obavezno probajte recepte za krem karamel sa milibrotom ili ove ukusne đakonije sa starim milibrotom.