Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni krem»Lagani krem sa tečnom čokoladom i bejlisom

Lagani krem sa tečnom čokoladom i bejlisom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Lagani krem sa tečnom čokoladom i bejlisom
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Opijajuće ukusan i nežan čokoladni krem sa bejlisom"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 200 g
  • tečna čokolada - 3 kašike, Nutela
  • bejlis - 1 kašika
  • kikiriki - 30 g
  • nes kafa - 1 kašičica, granule
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • voda - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite sastojke, sa izuzetkom kikirikija, vode i rastvorivom nes kafom u granulama.

Promešajte u ujednačenu glatku smesu.

Nakon toga u čaše sipajte nes kafu i vodu i umutite specijalnim mikserom za frape dok se ne stovri pena. Nakon toga dodajte ovu penu u posudu sa čokoladim i promešajte.

Sipajte kremić u čaše. Kikiriki isecite na sitno i stavite preko krema u čašama. Nakon toga stavite u frižider na nekoliko sati pre nego što servirate čokoladni krem.

Vaš lagani krem sa tečnom čokoladom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: