Lagani krem sa bundevom

Lagani krem sa bundevom

22/01/2021
"Veoma lagan i nežan krem sa bundevom, možete ga jesti svakog dana"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • maslac - 10 g
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • jaja - 1 komad
  • kukuruzni skrob - 15 g
  • pire od bundeve - 75 g
  • cimet - 1/2 štapića
  • šećer - 80 g
  • keks - 5 - 6 mrvljenih
  • orašasti plodovi - bademi, pistaći, orasi
  • suvo voće - urme, suvo grožđe...
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sveže mleko u kaserolu zajedno sa šećerom, maslacem, korom od limuna i cimetom. Sačekajte da provri i skinite sa vatre. Procedite i odvojite.

U posudi umutite jaje žicom. Dodajte bundevu i skrob. Mešajte dok ne dobijete smesu bez grudvica.

Razredite sa svežim mlekom polako. Vratite na vatru i sačekajte da provri. Čim dobijejte željenu gustinu izsključite i sklonite.

Pripremite odgovarajuće posudice ili čašice. Stavite na dno mrvljeni keks, a odozgo popunite kemom. Nemojte puniti do vrha, ostavite malo mesta.

Ostavite da se ohladi i pre serviranja pospite orašastim plodovima i suvim voćem.

Lagani krem sa bundevom je gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar