Kolač Vezuvio

Lilia Tsacheva/LipodveLilia Tsacheva/Lipodve
Kuvar
1733051474
Kolač Vezuvio
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
03/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
16
"Vreme je za jedan kolač iz snova, koliko je mekan, toliko je i ukusan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 - 5 komada
  • sveže mleko - 155 ml, sa visokim procentom masti
  • maslac - 100 g, mekan
  • maslinovo ulje - 105 ml
  • šećer - 1, 5 šolja
  • brašno - 2 i 3/4 šolje
  • prašak za pecivo, dr oetker
  • vanila - 2 komada
  • esencija ruma - nekoliko kapljica
  • kakao - 3 - 4 supene kašike, u prahu
  • ulje - za premazivanje kalupa
  • brašno - za kalupe
* merne jedinice

Način pripreme

Namažemo kalup dubine 10 cm i prečnika 22 cm. Pravimo krug na papiru za pečenje, koji stavljamo na dno kalupa, isečemo i stavljamo samo. Nakon toga posemo brašnom ivice kalupa, a preostalo brašno dobro prosejemo sa praškom za pecivo.

Nakon toga treba da umutimo u dubokoj posudi maslac, šećer i maslinovo ulje. U njih stavljamo jaja i mutimo. Dodajemo još mleka, esenciju ruma i vnailu, nastavljamo da mutimo.

Lagano dodajem obrašno, neprestano mešamo. Kad dobijemo homogenu smesu sipamo malo nje u drugu posudu i obojimo kakaom.

Nakon toga počinjemo da sipamo po malo obe smese u centar kalupa, smenjujemo ih. Kad potošimo testo za kolač potpuno, stavljamo kalup u rernu ugrejanu na 170 stepeni i pečemo oko 75 minuta, proveravamo čačaklicom za zube.

Posle okrećemo gotov kolač pažljivo na radnu površinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: