Način pripreme
Namažemo kalup dubine 10 cm i prečnika 22 cm. Pravimo krug na papiru za pečenje, koji stavljamo na dno kalupa, isečemo i stavljamo samo. Nakon toga posemo brašnom ivice kalupa, a preostalo brašno dobro prosejemo sa praškom za pecivo.
Nakon toga treba da umutimo u dubokoj posudi maslac, šećer i maslinovo ulje. U njih stavljamo jaja i mutimo. Dodajemo još mleka, esenciju ruma i vnailu, nastavljamo da mutimo.
Lagano dodajem obrašno, neprestano mešamo. Kad dobijemo homogenu smesu sipamo malo nje u drugu posudu i obojimo kakaom.
Nakon toga počinjemo da sipamo po malo obe smese u centar kalupa, smenjujemo ih. Kad potošimo testo za kolač potpuno, stavljamo kalup u rernu ugrejanu na 170 stepeni i pečemo oko 75 minuta, proveravamo čačaklicom za zube.
Posle okrećemo gotov kolač pažljivo na radnu površinu.