Način pripreme
Prosejte brašno u posudu. U njega dodajte šećer u prahu, cimet i sodu. Dobro promešajte suve sastojke. U njih dodajte jaje, med i ulje.
Zamesite meko testo koje se ne lepi.
Na brašnom posutoj radnoj površini razvijte testo na tanku koru debljine 3-4 mm.
Uz pomoć obruča ili čaše isecite krugove. Obruč koji sam koristila je prečnika 6 cm.
Isečke koje ostavlajte sakupute, oblikujte lopticu i ponovo razvucite.
U ravan tanjir stavite 2 supene kašike kakaa. Potopite pečate u kakao, nakon toga otresite i pritisnite na isečene krugove.
Obložite 2 pleha papirom za pečenje. Poređajte keks na razmaku jedan od drugug zato što će narasti prilikom pečenja.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 7-8 minuta dok ne porumene. Nemojte peći duže, zato što će keksići biti mnogo tvrdi.
Ostavite da se dobro ohlade i čuvajte u zatvorenoj kutiji.
Od ove doze sam dobila 25 ukusnih medenjaka. Ako želite možete ih zalepiti marmeladom ili čokoladom.
Neka vam je slatko!