Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Čizkejk»Zdrav čizkejk bez šećera

Zdrav čizkejk bez šećera

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Zdrav čizkejk bez šećera
Fotografije: Ivelina
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Možete slobodno da odsečete još jedno parče ovog čizkejka, zato što je bez šećera i neće vam pokvatiri stas"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • ovsene pahuljice - 200 g, miks suvo voće
  • maslac - 30 g
  • krem sa sitnim sirom
  • sitan sir - 750 g
  • jaja - 4 komada
  • ksiltol - 3 supene kašike
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • vanila - po ukusu
  • cimet - po ukusu
  • krem sa malinama
  • maline - 80 - 100 g
  • maslac - 20 g
  • ksilitol - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno iz frižidera izvadimo sve sasjtoke da budu na sobnoj temperaturi.

Prvo počinjemo sa pripremom kore (smese za osnovu). Pripremamo papir za pečenje, rasporedimo smesu od ovsenih pahuljica, prstohvat cimeta i maslac. Pritiskamo ka dnu okrugao kalup (prečnika 18/20 cm), oblikujemo koru.

Stavljamo u rernu da se peče oko 2 minuta na temeraturi 160 stepeni. Bude veoma aromatična osnova i ukusnija kad se zapeče.

Kad izvadimo iz kalupa ostavljamo da se ohladi i stavljamo u frižider na pola sata da se stegne.

Sledeći korak je priprema krema. U duboku posudu sipamo sitan sir, dodajemo rendanu koru jednog limuna, vanilu, prstohvat cimeta i 3 supene kašike ksilitola.

Promešamo smesu i ostavljamo da upije mirise pola sata. Kad se sitni sir aromatizuje, dodajemo jaja, ručno umućena iz tri puta, mešamo dok se potpuno ne integrišu.

Pre nego što stavimo kalup sa smesom u rernu, uvijamo folijom solja, da ne ulazi voda prilikom pečenja na pari.

Sipamo smesu na koru i stavljamo pleh sa toplom vodom. Nakon toga stavljamo u rernu, prethodno ugrejanu na 140 stepeni, bez ventilatora na jedan sat.

Kada je čizkejk gotov, isključujemo ga i ostavljamo unutra dok se potpuno ne ohladi. Dok čekamo da se rerna ohladi, pripremamo krem sa malinama.

U malu kaserolu sipamo malina i kuvamo kratko na tihoj vatri (oko 3-4 minuta) sa jednom supenom kašikom maslaca i ksilitola. Kad se čizkejk dobro ohladi prelivamo ga kremom od malina, ukrašavamo voćem i stavljamo u frižider da se stegne.

Ovako pripremljen čizkejk bez šećera je ukusan, aromatičan i balansiran, sa malo kalorija! Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: