Način pripreme
Za ovu tortu neće vam trebati mikser. Sve Sve možete promešati ručnom mutilicom.
Čokoladu isecite na male kockice.
Breskvu srednje veličine, dobro sazrelu, isecite na tanke režnjeve.
U posudi umutite jaja sa prstohvatom soli. Dodajte kiselo mleko i steviju i ponovo promešajte.
Dodajte redom kokosovo brašno, brašno rogača, ovsene pahuljice i prašak za pecivo, mešajući posle svakog dodatog proizvoda.
Na kraju dodajte čokoladu.
Premažite malu pravougaonu posudu za pečenje mekim maslacem ili uljem. Sipajte smesu za kolače i odozgo poređajte kriške breskve i suve brusnice. Ako imate sveže brusnice, još bolje.
Stavite zdravi kolač da se peče u zagrejanoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom 40 minuta - dok čačkalica, kojom proveravate, ne bude suva.
Nakon pečenja, kolač izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
Ukusna voćni kolač sa breskvama.
Prijatno uz ovaj zdravi voćni kolač bez šećera!