Obična keks torta sa kremom od skroba

17/10/2020
"Pamtimo i ne zaboravljamo ukus ove keks torte - koliko god puta je servirali, toliko puta se odmah pojede"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca89
  • Pregledi tokom sedmice42
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, običan sa kakaom
  • keks - 1 paket, običan beli
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 180 g
  • skrob - 2 pakovanja sa ukusom vanile
  • šećerne mrvice - za posipanje
* merne jedinice
Keks Torte

Način pripreme

Pripremite pleh u kojem ćete pripremati keks tortu.

Poređajte keks na dno.

Sipajte 150 ml mleka u posude i sipajte sadržaj kesice sa skrobom dok se potpuno ne rastvori.

Preostalo mleko sipajte u šerpu i stavite na vatru na umerenu temperaturu.

Nakon što se ugreje dodajte šećer u njega. Dobro promešajte. Nakon toga lagano sipajte rastvoreni skrob u šerpu sa mlekom.

Mešajte neprestano dok se krem ne zgusne.

Nakon što krem bude gotov sipajte deo preko keksa. Nakon toga poređajte još jedan red keksa i sipajte ponovo krem.

Na kraju ponovo poređajte keks i rasporedite uz pomoć kašike preostali krem da biste završili domaću keks tortu.

Sačekajte malo da se ohladi obična keks torta sa kremom od skroba i pospite šećernim mrvicama ili čokoladnim mrvicama.

Stavite u frižider na 1 noć i servirajte.

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar