Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Sasvim obična keks torta

Sasvim obična keks torta

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
391096
Sasvim obična keks torta
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Kladite se na klasiku i za desert pripremite ovu sasvim običnu keks tortu"

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 1 kuija, beli i braon
  • skrob - 2 kesice, od vanile i čokolade
  • sveže mleko - 1 1/2 litra
  • orasi - 50 g
  • suve borovnice - 50 g
  • margarin - 2 supene kašike, ravne
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Posebno skuvajte dva skroba prema uputstvu na pakovanju. Šećer takođe zavisi od skroba, ali i od vašeg ukusa. Dodajte po jednu ravnu kašiku margarina.

Keks na kratko potopite u toplo sveže mleko, pomešano sa vodom. Ako ih držite kao što piše na pavkonu keksa, oni će se raspasti.

Poređajte u mali pleh jedan red keksa, odozgo namažite skuvanim skrobom. Šreko belog keksa - braon, preko čokoladnog - žut.

Pospite sa malo mlevenih oraha i isečenih borovnica. Ređajte keks, skrob, orahe i borovnice, dok ih ne potrošite. Keks poređajte prvo po dužini, posle po širini, po jednoj dijagonali, posle po drugoj.

Završite skrobom, pospite orasima i borovnicama. Stavila sam dve kesice skroba zato što volim da ima više između keksa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: