Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa domaćim kremom od jaja

Keks torta sa domaćim kremom od jaja

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Keks torta sa domaćim kremom od jaja
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Sočna, slatka i ukusna keks torta sa nežnim domaćim kremom od jaja!"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje (150 g ili prema posudi), za tortu
  • za krem od jaja
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - ¾ šolje
  • vanilin šećer - 1 kesica (8 g)
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 3 supene kašike, ravne
  • kravlji maslac - 2 kockice, 2 supene kašike
  • orašasti plodovi - za ukras, ili izrendana čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sa nelepljivim premazom, sipajte 500 ml hladnog svežeg mleka, dodajte šećer i izmešajte. Posebno umutite jaja, dodajte vanilin šećer i prosejano brašno, dobro izmešajte i postepeno uz neprestano mešanje dodajte ostalo hladno sveže mleko.

Kroz cediljku procedite smesu u mlečnu smesu, izmešajte i stavite šerpu na umerenu vatru. Kuvajte uz neprestano mešanje špatulom dok se ne zgusti ili dok ne počnu da se pojavljuju prvi balončići u njoj.

Skinite šerpu sa ringle i dodajte maslac naseckan na male kockice, mešajte dok se u potpunosti ne istopi.

Na dno tepsije poređajte red keks i sipajte deo vrućeg krema sa jajima, izravnajte. Tako radite završavajući kremom.

Ostavite keks tortu na 30 minuta da se malo ohladi odozgo i ukrasite izrendanom čokoladom ili mlevenim orašastim plodovima.

Stavite tortu u frižider na otprilike 3-4 sata, pre serviranja.

Sočna, slatka i ukusna keks torta sa nežnim domaćim kremom od jaja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: