Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa borovnicama i belom čokoladom

Panakota sa borovnicama i belom čokoladom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Panakota sa borovnicama i belom čokoladom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
5
"Za sve kojima su dosadili deserti od testa - nežna panakota sa borovnicama"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 500 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 3 - 4 kašike
  • bela čokolada - 100 g
  • želatin - 10 g
  • borovnice - 200 g (sveže)
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite želatin u 50 ml hladne vode. Ostavite ga deset minuta da nabubri.

U posudu stavite 200 ml tečne pavlake i šećer. Količina šećera može da varira prema vašim preferencijama. Ako koristite zaslađenu pavlaku možete čak i da ga preskočite. Ako vilite slađe dezerte povećajte količiniu.

Malo pre nego što provri, sklonite sa ringle i nalomite unutra belu čokoladu. Ostavite 1-2 minuta i nakon toga promešajte dok se čokolada potpuno ne rastvori.

U posudu na paru stavite želatin da postane tečan. Dodajte ga u pavlaku sa čokoladom u tankom mlazu, mešajući. Dodajte preostalih 300 ml pavlake i sveže mleko. Promešajte dobro i podelite smesu u dve posude podjednako.

U jednu stavite borovnice i pasirajte u glatku smesu. Sačuvajte malo borovnica za dekoraciju.

Spremite 5-6 posudica (šolja) i u svaku stvite po 100 ml smese sa borovnicama.

Stavite ih u frižider na oko 1 sat. To vreme će biti dovoljno da se stvrdne.

Nakon što se smesa stegla, izvadite iz frižidera i sipajte po još 100 ml bele smese. Ponovo stavite u frižider na još 1 sat.

Nakon što se bela smesa blago želita poređajte po malo sačuvanih borovnica.

Pokrijte šolje sa panakotom folijom za sveže čuvanje i stavite u frižider na još nekoliko sati.

Veoma svež letnji desert, pogodan za celu porodicu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: