Način pripreme
Natopite želatin u 50 ml hladne vode. Ostavite ga deset minuta da nabubri.
U posudu stavite 200 ml tečne pavlake i šećer. Količina šećera može da varira prema vašim preferencijama. Ako koristite zaslađenu pavlaku možete čak i da ga preskočite. Ako vilite slađe dezerte povećajte količiniu.
Malo pre nego što provri, sklonite sa ringle i nalomite unutra belu čokoladu. Ostavite 1-2 minuta i nakon toga promešajte dok se čokolada potpuno ne rastvori.
U posudu na paru stavite želatin da postane tečan. Dodajte ga u pavlaku sa čokoladom u tankom mlazu, mešajući. Dodajte preostalih 300 ml pavlake i sveže mleko. Promešajte dobro i podelite smesu u dve posude podjednako.
U jednu stavite borovnice i pasirajte u glatku smesu. Sačuvajte malo borovnica za dekoraciju.
Spremite 5-6 posudica (šolja) i u svaku stvite po 100 ml smese sa borovnicama.
Stavite ih u frižider na oko 1 sat. To vreme će biti dovoljno da se stvrdne.
Nakon što se smesa stegla, izvadite iz frižidera i sipajte po još 100 ml bele smese. Ponovo stavite u frižider na još 1 sat.
Nakon što se bela smesa blago želita poređajte po malo sačuvanih borovnica.
Pokrijte šolje sa panakotom folijom za sveže čuvanje i stavite u frižider na još nekoliko sati.
Veoma svež letnji desert, pogodan za celu porodicu.
Nek vam je slatko!