Posni tompusi sa spanaćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Posni tompusi sa spanaćem
Fotografije: Kulinarna mreja
27/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
"Za doručak ili jednostavno da jedete - ovi posni štapići su jednostavno veličanstveni"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 16 listova, fine
  • spanać - 350 g
  • margarin - 125 g ili maslac, ako ne postite
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširajte spanać u vreloj vodi oko 10 minuta, nakon toga sa ostavite da se dobro ocedi i dinstajte ga u 50 g margarina/maslaca dok ne omekša. Začinite sa malo soli i ostavite da se ohladi.

Spremanje tompusa je jednostavno - uzimaju se po dve kore, u donji kraj se stavlja linija nadeva od spanaća debljine jednog prsta, nakon toga kore se uvijaju u rolnu.

Uvijene kore se podele na tri-četiri jednaka dela i stavljaju se u posudu za pečenje, odozgo se pitice sa spanaćem pokrivaju preostalim margarinom.

Tompusi se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 160-180 stepeno oko 45 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: