Način pripreme
Spanać i zelje operite. Stavite ih u šerpu. Prelijte ih vremo vodom.
Ostavite i malo u vodi, a zatim ih procedite. Kore preklopite na dva jednaka dela. Presecite ih na sredini. Svaku polovinu presavijte na pola i presecite na sredini.
Dobićete manje pravougaonike. U posudu sipajte sveže mleko i ulje.
Promešajte. Spanać i zelje dodatno iscedite i iseckajte na sitno. Stavite ih u veliku posudu. Dodajte sir, koji ste prethodno izmrvili.
Dodajte jaja i kiselo mleko. Ako sir nije dovoljno slan, dodajte još malo soli. Smesu promešajte. Za pravljenje svakog tompusa koristite 4 kore.
Prvu koru premažite smesom ulja i svežeg mleka. Stavite drugu koru. Ponovo premažite istom smesom. I treću koru premažite. Stavite četvrtu koru. Na jedan kraj kore stavite punjenje po dužini i umotajte tompus.
Pripremite pleh premazan uljem. Gotove tompuse sa punjenjem poređajte u pleh. Iskoristite sve kore i nadev.
Kada su ove pitice gotove, premažite ih odozgo smesom ulja i svežeg mleka. Pospite ih susamom.
Tompusi sa spanaćem, zeljem i sirom pecite dok ne budu gotovi.