Pileći bataci sa mladim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
207
813
27/10/2020
"Pileći bataci su strašno ukusni, a mladi luk im daje još više šarma - kako da ih ne jedeš odmah"
Priprema15 min.
Kuvanje85 min.
Ukupno100 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano287
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bataci - 3 komada
  • luk - 1 vezica
  • celer - svež
  • pivo - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • ulje
  • pikantina - ili so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Batake isečemo na pola (mogu i celi).

U posudi pomešamo pikantinu, biber i alevu papriku (ako ne koristite pikantinu dodajte so).

Zamesimo dobro začine i začinjavamo batake.

Poređamo ih u posudu za pečenje, sipamo malo masnoće i sipamo vodu i pivo. Pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni jedan sat.

Mladi luk i celer očistimo i isečemo. Izvadimo posudu za pečenje, sklonimo foliju i dodajemo isečen luk i celer u pečene batake.

Pokrivamo opet folijom i vraćamo u rernu dok luk ne omekša.

Na kraju sklanjamo foliju i zapečemo pileće batake sa mladim lukom dok ne dobiju zlatastu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar