Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Terin»Najjednostavniji i ukusan terin sa povrćem

Najjednostavniji i ukusan terin sa povrćem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5831002k240
Najjednostavniji i ukusan terin sa povrćem
Fotografije: Ivelina
1 / 3
28/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Recept za terin sa povrćem kombinuje dve stvari koje nam se toliko sviđa da čujemo - pravi se jednostavno i super je ukusan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veliki ili 2 srednja
  • tikvice - 2 srednje
  • paprika - 2 ili 3 crvene kalifornijske
  • koziji sir - 200 g, tvdr feta ili ovčiji sir
  • limun - sok i narendana kora 1 komada
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje, ekstra devičansko
  • so
  • biber
  • beli luk - pasirani čen (po želji za začinjavanje povrća nakon pečenja)
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo jelo vredi svaki minut tokom koga se kuva. Vreme je zaista potrebno za njegovo spremanje, ali ako imate marinirane grilovane tikvice i patlidžan to će vam mnogo olakšati.

Terin, napravljen pomoću gril tiganja, patlidžan i tikvice i koziji ili ovčiji sir.

Isecite patlidžan po dužini na 1 cm kriške. Ako je star, pospite solju i ostavite da odstoji jedan sat, da se ocedi gorki sok, nakon toga operite i osušite.

Pomešajte maslinovo ulje sa sokom od limuna i korom limuna. Namažite četkom kriške patlidžana, dodajte mleveni biber.

Ispecite kriške na gril tiganju ili pecite u vrućoj rerni dok ne budu gotove. Isecite tikvice po dužini, namažite maslacem od limuna, nakon toga zapecite dok ne bude gotovo na gril tiganju ili pecite u rerni.

Ispecite kalifornijske paprike u vrućoj rerni. Izvadite i stavite pravo u najlon kesu da se ohlade i da ih lakše oljuštite. Nakon što se ohlade, oljuštite ih.

Za ređanje terina sa povrćem uzmite aluminijumsku foliju, nakon toga pokrijte streč folijom i stavite u plastični kalup.

Stavite sloj patlidžana sa donje i gornje strane. Sloj tikvica, nakon toga papriku i sir. Ponovite i na kraju patlidžan. Presavijte i uvijte folijom.

Stavite poklopac ili nešto drugo odozgo i stavite najjednostavniji i ukusni terin sa povrćem u frižider. Može da izdrži dva ili tri dana u frižideru.

Servirajte sa italijanskim miksom za salatu ili samo sa rukola salatom i dresingom vinegret.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: