Način pripreme
Pomešajte maskarpone sa kiselom pavlakom, vanilom i šećerom. Mutite dok se ne dobije gladak, homogen krem.
U međuvremenu rastvorite želatin u malo hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Kad bude gotov, rastvorite ga na pari ili na par sekundi u mikrotalasnoj.
Dodajte ga u maskarpone i lepo promešajte. Pokrijte dno i ivice kalupa, za kuglof ili terin, folijom, ostavite da vise krajevi.
Sipajte polovinu krema i ravnomerno rasporedite. Potopite 4 piškote u sveže mleko i rasporedite po dužini preko krema u kalupu.
Odozgo poređajte deo kupina. Prekrijte preostalim kremom. Odozgo poređajte preostale piškote, potopljene u mleko, zbijeno da izgleda kao kora.
Pokrijte krajevima koji vire i stavite u frižider na 4 sata. Kad bude gotovo izvadite. Skinite foliju i ukrasite preostalim kupinama.