Punjene tikvice u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Punjene tikvice u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
21/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Isecite tikvice i videćete kako pečeni kačkavalj ukusno teče"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 6 komada
  • kravlji sir - 150 g
  • kačkavalj - 200 g
  • paradajz - 2 komada
  • biber
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja u duboku posudu i umutite ih.

U njih dodajemo sir, deo kačkavalja i začine po ukusu.

Sir i kačkavalj narendajte.

Naše tikvice operemo i presečemo na pola i izdubimo kao čamce.

Ostavio sam dve tikvice, ne razdvojivši ih, već samo izdubljene.

Unutrašnjost tikvica sitno iseckajte i stavite u posudu sa ostatkom proizvoda.

Dobro promešajte smesu i počinjemo da punimo čamce od tikvica.

Ređajte ih u pleh, nalijte dva prsta vode i stavite u rernu.

Pecite ukusne punjene tikvice oko 30 minuta.

Izvadimo tepsiju i na svaki čamac poređamo kriške paradajza i pospimo preostalim rendanim kačkavaljem.

Punjene tikvice pecite u rerni još 5 minuta ili dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: