Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Gratin»Ukusan i mnogo jednostavan gratin sa povrćem

Ukusan i mnogo jednostavan gratin sa povrćem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841002k240
Ukusan i mnogo jednostavan gratin sa povrćem
Fotografije: Ivelina
1 / 6
04/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Jednostavan gratin za domaćice početnice sa kojim ćete zablistati pred svojim gostima"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, crvena
  • beli luk - 5 čenova
  • mirođija - peršun
  • biber
  • maslac - 50 g
  • kačkavalj - 100 g
  • sir - 50 g
  • sveže melko - 200 ml
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo zapečeno jelo od povrća operite tikvice. Oljuštite i operite šargarepe.

Isecite tikvice i šargarepe na male kocke.

Očistite papriku od semenki i isecite na kocke.

U maloj šerpi izdinstajte isečen luk i papriku u zagrejanoj masnoći.

Dodajte tikvice i šargarepe, dodajte čenove belog luka (prethodno isečene), malo maslinovog ulja i dinstajte oko 10-15 minuta na srednoj ringli.

Nakon što omekšaju i začine se od luka i belog luka ostavite ih sa strane da se ohlade.

U posudi umutite jaja, dodajte mleko, nakon toga dodajte povrće, so i biber i perđun ili mirođiju po vašem izboru.

Nakon toga dodajte sir.

Pecite gratin od povrća 35 do 40 minuta u rerni na 180 stepeni.

Prijatno uz moj recept za gratin!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: