Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Piškota»Torta od piškota sa kondenzovanim mlekom

Torta od piškota sa kondenzovanim mlekom

GenovevaGenoveva
Kuvar
47171k17
Torta od piškota sa kondenzovanim mlekom
Fotografije: Genoveva
1 / 5
31/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Nežna torta od piškota, koja se jednostavno topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • piškote - 2 pakovanja, mekane
  • maline - 100 g
  • borovnice - 50 g
  • grožđe - 8 zrnaca, belo
  • slatko od jagoda - 1 teglica
  • kondenzovano mleko - 300 ml, zaslađeno
  • kisela pavlaka - 400 g
  • želatin - 3 pakovanja, po 10 g
  • sveže mleko - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo kiselu pavlaku mikserom i u nju dodajemo zaslađeno kondenzovano mleko.

Nakon što smo mikserom umutili, dodajemo slatko od jagoda i mešamo kašikom.

Rastvaramo dva pakovanja želatina u hladnoj vodi i nakon što nabubri zagrevamo ga nekoliko sekundi u mikrotalasnoj.

Sipamo želatin u krem i stavimo u frižider na nekoliko minuta da se stegne krem.

Za to vreme ređamo red piškota, potopljen u hladno sveže mleko, u okrugli kalup za tortu sa dnom koje se skida. Odozgo preko piškota sipamo i zagladimo pola našeg krema.

Odozgo ređamo drugi red piškota, potopljenih u sveže mleko i na kraju sipamo preostali krem za tortu.

Zagladimo i stavljamo tortu od piškota u frižider na bar pet sati.

Na kraju odozgo ukrašavamo po želji malinama, borovnicama i zrncima grožđa.

Preko voća sipajte treći želatin spremljen na isti način.

Vratite tortu od piškota sa kondenzovanim mlekom u frižider, dok se želatin ne stegne.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Topi se u ustima.
01.02.2021 16:10