Način pripreme
Umutimo kiselu pavlaku mikserom i u nju dodajemo zaslađeno kondenzovano mleko.
Nakon što smo mikserom umutili, dodajemo slatko od jagoda i mešamo kašikom.
Rastvaramo dva pakovanja želatina u hladnoj vodi i nakon što nabubri zagrevamo ga nekoliko sekundi u mikrotalasnoj.
Sipamo želatin u krem i stavimo u frižider na nekoliko minuta da se stegne krem.
Za to vreme ređamo red piškota, potopljen u hladno sveže mleko, u okrugli kalup za tortu sa dnom koje se skida. Odozgo preko piškota sipamo i zagladimo pola našeg krema.
Odozgo ređamo drugi red piškota, potopljenih u sveže mleko i na kraju sipamo preostali krem za tortu.
Zagladimo i stavljamo tortu od piškota u frižider na bar pet sati.
Na kraju odozgo ukrašavamo po želji malinama, borovnicama i zrncima grožđa.
Preko voća sipajte treći želatin spremljen na isti način.
Vratite tortu od piškota sa kondenzovanim mlekom u frižider, dok se želatin ne stegne.
Nek vam je slatko!
Komentari