Torta od kokosa sa kondenzovanim mlekom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
01/11/2019
"Svaka dijeta se drži dok ne dođe red na ovu tortu, i onda je sve izgubljeno - prosto ne možeš da odoliš "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 3/4 šolje
  • šećer - 3/4 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 2 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • krem
  • kondenzovano mleko - 1 konzerva, 400 g
  • kokosovo brašno - 100 g
  • maslac - 250 g
  • još
  • sveže mleko - oko 1 - 1, 5 šolje
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kokosovo brašno - 40 - 50 g za posipanje
  • bela čokolada - oko 50 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru umutimo jaja i šećer. Dodajemo prosejano brašno i prašak za pecivo.

Promešamo, dodajemo vanilu. Sipamo u kalup za tortu, obložen papirom za pečenje.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata ili proveravamo čačkalicom za zube. Gotovu koru ostavljamo da se malo ohladi, posle isečemo na dve ili tri kore.

Za krem od kokosa u posudi umutimo kondenzovano mleko i mekani maslac, posle dodajemo kokosovo brašno i dobro promešamo.

Sastavljanje:

Prvo kora, prelivamo svežim mlekom obilno, posle kremom, korom, svežim mlekom, krem, kora itd, završavamo kremom.

Pavlaku umutimo i namažemo celu tortu sa kokosom, pravimo ružice špricem.

Ukrašavamo rendanom belom čokoladom, a ivice kokosovim brašnom.

Tortu od kokosa sa kondenzovanim mlekom stavljamo u frižider na nekoliko sati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar