Način pripreme
Za koru umutimo jaja i šećer. Dodajemo prosejano brašno i prašak za pecivo.
Promešamo, dodajemo vanilu. Sipamo u kalup za tortu, obložen papirom za pečenje.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata ili proveravamo čačkalicom za zube. Gotovu koru ostavljamo da se malo ohladi, posle isečemo na dve ili tri kore.
Za krem od kokosa u posudi umutimo kondenzovano mleko i mekani maslac, posle dodajemo kokosovo brašno i dobro promešamo.
Sastavljanje:
Prvo kora, prelivamo svežim mlekom obilno, posle kremom, korom, svežim mlekom, krem, kora itd, završavamo kremom.
Pavlaku umutimo i namažemo celu tortu sa kokosom, pravimo ružice špricem.
Ukrašavamo rendanom belom čokoladom, a ivice kokosovim brašnom.
Tortu od kokosa sa kondenzovanim mlekom stavljamo u frižider na nekoliko sati.