Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa graškom u rerni

Pileći bataci sa graškom u rerni

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24767881
Pileći bataci sa graškom u rerni
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Omiljeno jelo iz detinjstva - pileći bataci sa graškom u rerni"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šaragrepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • grašak - 1 konzerva, 800 g
  • maslac - 40 g
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičica
  • čuber - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • lovorov list - 3 listića
  • so - po ukusu
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite da spremate pileće batake sa graškom u rerni, tako što ih prvo operete i nakon toga ih uvaljate u alevu papriku i biber.

Posolite ih i poređajte u posudu za pečenje.

Stavite preko svakog bataka malo maslaca, sipajte oko 500 ml voda i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta.

Za to vreme spremite povrće, zagrevajući ulje i u njemu dinstajte 1-2 minuta luk i beli luk, isečene na sitno.

Dodajte šaragrepe i paradajz takođe isečeni na parčiće.

Dinstajte još 1-2 minuta i stavite grašak, nakon što ste prethodno ocedili od vode.

Pospite kašikom brašna i sipajte oko 800 ml tople vode.

Pospite alevom paprikom, čubrom, začinom od povrća i solju po ukusu.

Ubacite 2-3 lovorova lista i dobro promešajte.

Izvadite posudu za pečenje sa polu gotovim pilećim batacima.

Sipajte grašak u posudu za pečenje, raspoređujući ga između bataka.

Vratite posudu za pečenje u rernu i kuvajte još oko 30 minuta.

Tako spremljeno, ovo pile sa graškom je mnogo ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: