Način pripreme
Počnite da spremate pileće batake sa graškom u rerni, tako što ih prvo operete i nakon toga ih uvaljate u alevu papriku i biber.
Posolite ih i poređajte u posudu za pečenje.
Stavite preko svakog bataka malo maslaca, sipajte oko 500 ml voda i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta.
Za to vreme spremite povrće, zagrevajući ulje i u njemu dinstajte 1-2 minuta luk i beli luk, isečene na sitno.
Dodajte šaragrepe i paradajz takođe isečeni na parčiće.
Dinstajte još 1-2 minuta i stavite grašak, nakon što ste prethodno ocedili od vode.
Pospite kašikom brašna i sipajte oko 800 ml tople vode.
Pospite alevom paprikom, čubrom, začinom od povrća i solju po ukusu.
Ubacite 2-3 lovorova lista i dobro promešajte.
Izvadite posudu za pečenje sa polu gotovim pilećim batacima.
Sipajte grašak u posudu za pečenje, raspoređujući ga između bataka.
Vratite posudu za pečenje u rernu i kuvajte još oko 30 minuta.
Tako spremljeno, ovo pile sa graškom je mnogo ukusno.