Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci sa graškom i slaninom

Pileći bataci sa graškom i slaninom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Pileći bataci sa graškom i slaninom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
09/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Užitak za oči, ali i za nepce"

Potrebni sastojci

  • slanina - 150 g šarene, nasečene
  • pileći bataci - 5 kom. donjih
  • beli luk - 2 čena
  • mladi luk - 1 kom.
  • bujon - 300 ml pilećeg
  • grašak - 250 g iz konzerve ili zamrznut
  • zelena salata - 1 kom., samo središnji deo
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Slaninu naseći na komade, pa je upržiti u prethodno zagrejanom ulju, dok ne dobije zlatnu boju. Izvaditi je iz masnoće i u nju staviti pileće batake. Upržiti ih dok ne dobiju braon boju, po oko 5 minuta sa svake strane.

Beli i crni luk sitno naseći. Pile premestiti na kraj tiganja, pa na kratko upržiti crni i beli luk. Naliti bujon i zatvoriti poklopcem. Jelo ostaviti da se krčka oko pola sata.

Kada je skoro gotovo, pojačati temperaturu ringle, dodati grašak i nasečen središnji deo zelene salate, pa kuvati pod zatvorenim poklopcem još 10 minuta, dok grešak ne omekša. Posoliti i pobiberiti, i dodati uprženu slaninu.

Ukoliko koristite pileći bujon u kocki, nemojte soliti dodatno, jer su kocke dosta slane. Proverite da li je meso u potpunosti gotovo. Servirati sa pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: