Način pripreme
Slaninu naseći na komade, pa je upržiti u prethodno zagrejanom ulju, dok ne dobije zlatnu boju. Izvaditi je iz masnoće i u nju staviti pileće batake. Upržiti ih dok ne dobiju braon boju, po oko 5 minuta sa svake strane.
Beli i crni luk sitno naseći. Pile premestiti na kraj tiganja, pa na kratko upržiti crni i beli luk. Naliti bujon i zatvoriti poklopcem. Jelo ostaviti da se krčka oko pola sata.
Kada je skoro gotovo, pojačati temperaturu ringle, dodati grašak i nasečen središnji deo zelene salate, pa kuvati pod zatvorenim poklopcem još 10 minuta, dok grešak ne omekša. Posoliti i pobiberiti, i dodati uprženu slaninu.
Ukoliko koristite pileći bujon u kocki, nemojte soliti dodatno, jer su kocke dosta slane. Proverite da li je meso u potpunosti gotovo. Servirati sa pavlakom.