Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileći bataci sa graškom i pečurkama

Pileći bataci sa graškom i pečurkama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pileći bataci sa graškom i pečurkama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Klasičan, ukusan, omiljen recept"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • pečurke - 400 g, sveže
  • grašak - 2 šolje (zamrznut)
  • mladi luk - 3 struka
  • začin od povrća - 1 kašika
  • sok os paradajza - 1 šolja (može i pire)
  • čubar
  • nana
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na krupno i zajedno sa batacima ih blago zapržite.

Dodajte alevu papriku, toplu vodu da se preliju i zamrznuti grašak. Ostavite da se krčkaju na slaboj ringli.

Operite pečurke ili ih očistite, isecite na parčiće. Nakon što je jelo vrilo oko 30 minuta možete da dodate i pečurke.

Skroz na kraju sipajte i sok ili pire od paradajza. začinite začinima po vašem izboru.

Ako vam se čini tečno, možete odozgo da pospete kašikom brašna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: