Način pripreme
U dve odvojene posude stavite blagi posoljenu vodu da provri.
U jednoj posudi skuvajte krompir, a u drugoj pileći file. Čim su gotovi i skuvani izvadite ih da se ohlade.
Meso isecite na male parčiće. Krompir oljuštite i izgnječite viljuškom. U njih dodatjte narendan kačkavalj i pileće meso. Začinite solju i biberom po ukusu.
Dodajte takođe jaja, brašno i na sitno isečen peršun. Zamesite smesu. Treba si svi sastojci da se dobro pomešaju. Stavite u frižider na sat vremena.
Blago nakvašenim rukama oblikujte krokete.
Zagrejte tiganj sa uljem za prženje.
Oblikovane krokete uvaljajte prvo u umućena jaja, a posle pažljivo stavite u tiganj sa masnoćom.
Ispržite krokete sa pilećim mesom i krompirom dok ne postanu zlatasti sa svih strana.