Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Teleće Meso sa Graškom i Krompirom
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Servirajte sa krompir salatom, obilno posutom sitno isečenim peršunom.
Teleće meso sa pavlakom je mnogo ukusno....

Zagrevamo ulje i zapržimo isečeno meso. Nakon toga dodajemo sitno isečen luk, isečene šargarepe i sve ostavljamo da se izdinsta....

Dodajte meso isečeno na kocke, ispržite.
Dodajte alevu papriku, sipajte bujon, posolite i izdinstajte. Pred kraj dinstanja dodajte pavlaku....

Teleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se....

Promešajte dobro smesu i prelijte teleće meso. Ostavite da se marinira bar 2 sata na hladnom u pokrivenoj posudi....

Meso se skuva oko 2 sata sa lovorovim listovima i malo bibera. Pirinač se očisti i opere, nakon toga se zaprži umalo ulja....

U odgovarajuću posudu stavljamo sitno isečen luk. šargarepu, krompir i paradajz. U njih dodajemo grašak, maslac i 300 ml vode....

1

Dodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta....

Teleče suvo meso je gotovo kad promeni boju.
Ovaj proces zavisi od vlažnosti vazduha i temperature....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: