Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle marinirane sa majčinom dušicom

Šnicle marinirane sa majčinom dušicom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Šnicle marinirane sa majčinom dušicom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Uvek marinirajte šnicle, a za najbolje rezultate - probajte ovaj recept za marinirane šnicle sa majčinom dušicom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 komada, šnicle
  • šargarepa - 1 - 2 šargarepe
  • luk - 3 - 4 glavice
  • majčina dušica - 1 vezica, sveža
  • lovorov list - 1 komad
  • biber
  • so
  • belo vino - 100 ml
  • sirće - 100 ml
  • mast - za prženje
  • brašno - 1 kašičica
  • pavlaka - 125 ml, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo luk i šargarepe i isečemo ih na kolutove. Blago istučemo šnicle i stavimo ih u odgovarajuću duboku posudu. Prekrivamo ih iseckanim povrćem. Dodajemo sitno iseckanu majčinu dušicu, lovorov list, sirće i belo vino.

Ostavljamo ih da se mariniraju 12 sati u frižideru. Pre pripreme iscedimo meso iz marinade. Prepržimo ga na zagrejanoj svinjskoj masti.

U istoj masti prepržimo luk. Kada omekne, dodajemo šargarepe i ostalu marinadu. Kuvamo sos dok se tečnost ne redukuje do pola.

Sipamo pavlaku za kuvanje u kojoj smo umutili brašno, dodajemo i šnicle i sve kuvamo još 10-15 minuta na tihoj vatri.

Poslužujemo gotove svinjske šnicle još tople sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: