Domaći maslac puding

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
532
884
19/11/2020
"Kada za desert imamo puding, tada počinjemo direktno od njega"
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano94
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 660 ml, visok procenat
  • tamni šećer - 210 g, Muskovado Dark Brown Sugar
  • kukuruzni skrob - 30 g
  • so - 1/2 kašičice
  • žumanca - 2 komada ili 34 g L
  • jaje - 1 komad, celo L
  • vanila - 1 1/2 kašičica, ekstrakt
  • maslac - 42 g, sobna temperatura, na kocke
  • koštunjavo voće - neoljušteno, blago zapečeno
  • čokolada - parčići za garniranje
  • pavlaka - kugla, mućena
* merne jedinice

Način pripreme

Ne radi se mikserom, već živom za mućenje.

U posudi se pomešaju žumanca i celo jaje, tamni šećer i kroz cediljku kukuruzni skrob. Meša se žicom. Dodaje se oko 60 ml svežeg mleka da se pomešaju sastojci.

Na ringlu se stavlja šerpa sa debelim dnom i sipa se preostalo sveže mleko da se zagreje do trenutka kad će se u krajevima pojaviti mali balončići.

Sklanja se sa vatre i u tankom mlazu se dodaje u smesu od jaja uz neprestano mešanje. Smesa se vraća nazad u šerpu i stavlja se na ringlu na umerenu vatru i muti se neprestano dok se ne zgusne oko 5 do 7 minuta.

Sklanja se sa vatre i dodaje se maslac i vanila. Meša se. Servira se u čašama, našprica se pavlaka i posipa se blago zapečenim koštunjavim voćem i narendanom čokoladom.

Beleška: Ne zamenjuje se šećer beli, jer tamno smeđi šećer daje ovom pudingu ukus veoma prijatnog karamela.

Bademe sam zapekla na tiganju vrlo blago.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar