Način pripreme
U posudu stavite rastopljeni maslac, kikiriki puter i dva jaja. Mutite smešu mikserom dok ne dobijete gust krem.
U posebnoj posudi pomešajte preostale suve sastojke - prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo i kakaom. Dodajte prstohvat soli.
Ovde je vreme za dodavanje čipsa ili izlomljene čokolade za ukras.
Počinjete da mešate sadržaj dve posude, mešajući samo kašikom u fazama.
Dobija se mekano i lepljivo testo. Pokrijte posudu i stavite u frižider na pola sata. Ako ste u žurbi - 15 minuta u zamrzivač.
Ručno oblikujte kakao keksiće i ređajte ih u pleh.
Keksići će biti jednaki i najjednostavnije je ako prvo napravite kuglice iste veličine, a zatim ih spljeskate dlanovima (debljine oko 1, 5 cm).
Pecite kakao keksići sa kikiriki puterom u zagrejanoj rerni oko 15-17 minuta.