Način pripreme
U veliku posudu stavite sve sastojke bez brašna, sode i začina. Dobro umutite mikserom.
Dodajte brašno, zajedno sa sodom i začinima i uz pomoć drvene kašike ili spatule mešajte dok ne počne da se oblikujte testo.
Mesite rukama dok ne oblikujte loptu koja se ne lepi.
Ostavite testo u frižideru na 30 minuta 1 sat.
Izvadite testo i obilkujte loptice veličine oraha ili malo manje, svaku lopticu uvaljajte u šećer i stavite u pleh za pečenje.
Poređajte loptice na razmaku 3-4 cm jedna od druge.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 14-18 minuta ili dok se keksići ne raspuknu i dobiju lepu boju.
Izvadite iz rerne i ostavite sa strane na oko 5-10 minuta da se malo ohlade, i nakon toga ih prebacite na rešetku. Imajte u vidu da su keksići mekani kad ih izvadite iz rerne, ali kad se ohlade se stvrdnu.
Čuvajte ih u kutiji sa poklopcem.