Način pripreme
Mekani maslac umutimo sa dve vrste šećera dok ne dobijemo gladak krem.
Dodajemo jaje, vanilu i kikiriki puter i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
SIpamo brašno sa praškom za pecivo i solju i zamesimo testo (kratko mesimo). Možemo koristiti žice za mikser specijano za testo koje se koriste.
Na kraju dodajemo izmrvljenu čokoladu i premesimo da se ravnomerno rasporedi.
Od testa kidamo i oblikujemo loptice veličine oraha.
Spljeskamo ih malo i kikiriki keksiće poređamo na rastojanju u plehu, obloženim papriom za pečenje. Od ove doze se dobijaju dva pleha.
Na svaki američkom keksiću pravimo šare viljuškom ili nožem za testo.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minta svaki pleh.
Dok su još topli keksiće sa komadima čokolade stavljamo u kutiju do trenutka serviranja da bi bili meki.
Neka vam je slatko sa mekim keksićima sa kikiriki puterom i čokoladom!