Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Mekani keksići sa kikiriki puterom i čokoladom

Mekani keksići sa kikiriki puterom i čokoladom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mekani keksići sa kikiriki puterom i čokoladom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Neka vam je slatko sa mekim keksićima sa kikiriki puterom i čokoladom!"

Potrebni sastojci

  • kikiriki puter - 225 g
  • brašno - 180 g
  • jaja - 1 komad
  • kravlji maslac - 115 g na sobnoj temperaturi
  • smeđi šeećr - 80 g
  • šećer - 80 g, beli kristal
  • vanila - 1 kašičica, tečna, ekstrakt
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • crna čokolada - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mekani maslac umutimo sa dve vrste šećera dok ne dobijemo gladak krem.

Dodajemo jaje, vanilu i kikiriki puter i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

SIpamo brašno sa praškom za pecivo i solju i zamesimo testo (kratko mesimo). Možemo koristiti žice za mikser specijano za testo koje se koriste.

Na kraju dodajemo izmrvljenu čokoladu i premesimo da se ravnomerno rasporedi.

Od testa kidamo i oblikujemo loptice veličine oraha.

Spljeskamo ih malo i kikiriki keksiće poređamo na rastojanju u plehu, obloženim papriom za pečenje. Od ove doze se dobijaju dva pleha.

Na svaki američkom keksiću pravimo šare viljuškom ili nožem za testo.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minta svaki pleh.

Dok su još topli keksiće sa komadima čokolade stavljamo u kutiju do trenutka serviranja da bi bili meki.

Neka vam je slatko sa mekim keksićima sa kikiriki puterom i čokoladom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: