Krem supa od crvenog sočiva sa sremušem

Krem supa od crvenog sočiva sa sremušem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
10/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Interesantna i koloritna krem supa od crvenog sočiva - poslužujemo je uz sremuš, da bi bila još ukusnija"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 250 g
  • ulje - 6 supenih kašika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • krompir - 2 komada (srednji)
  • sremuš - 25 listova
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • ljuta paprika - 1 kašičica (po želji)
  • biber
  • so
  • još
  • maslac - 40 g
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • sremuš - 10 listova
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i iseckajte svo povrće na krupno.

Zagrejte ulje i u njemu prvo dinstajte luk i šargarepu nekoliko minuta.

Nakon toga dodajte krompire i na kraju krupno iseckane listove sremuša. Dinstajte i njih kratko.

Veoma dobro operite crveno sočivo pod tekućom vodom. Dodajte i njega.

Dodajte 1 litar vode i sve začine.

Kuvajte na slaboj vatri otprilikr 25 minuta dok ne bude gotovo.

Nakon toga pasirajte i ukoliko je potrebno, dodajte još malo vode do željene gustine.

Neposredno pre serviranja zagrejte maslac i na njemu dinstajte nekoliko listova sremuša, sitno iseckanog.

Čim omekša i pusti svoju aromu, dodajte i dimljenu alevu papriku.

Ovim aromatičnim maslacem prelijte supu od sočiva.

Probajte ovu ukusnu i hranljivu krem supu od crvenog sočiva sa sremušem.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: