Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Turska čorba od leblebije

Turska čorba od leblebije

Turska čorba od leblebije
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Ručak mora da bude prijatan, jer smo za njega već pripremili ovu fantastičnu krem čorbu od leblebije"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 500 g kuvana
  • kravlji maslac - 125 g
  • pavlaka - 100 ml za kuvanje
  • krompir - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1 kašika
  • biber
  • aleva paprika
  • kurkuma
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte sitno luk i upržite ga u dubokom tiganju sa malo masnoće.

Sipajte brašno i čim promeni boju, dodajte vodu, leblebiju i krompir.

Kuvajte tursku čorbu dok ne bude gotova i sklonite sa vatre.

Sipajte pavlaku i ispasirajte ovu čorbu od povrća pasatorom.

U maloj kaseroli istopite maslac i ispržite ga sa alevom paprikom.

Poslužite tursku čorbu od leblebije uz ovu zapršku.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: