bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Supa od Pasulja i Kiselog Kupusa
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Praziluk i kupus se iseku na sitnu i prelivaju se sokom od kupusa. Posipaju se alevom paprikom, dodaje se ulje i krompir....

U ulje stavljamo sitno iseckan kisei kupus da se dinsta. Redom dodajemo iseckan luk, grašak, krompir, oljušten i isečen na kockice....

Beleška: Ako je kupus mnogo kiseo ili slan, pre toga se ostavlja u vrućoj vodi oko 10 minuta....

Za to vreme isečemo kupus na veoma sitno i dodajemo ga u luk, da se malo zaprži. Nakon toga dodajemo univerzalni začin, sok od kupusa i vodu....

Zagrejte sok od kupusa, zatim mu dodajte vode, tako da ukupno imate oko 1 l tečnosti, zatim dodajte iseckan kupus, kobasicu iseckanu na kolutiće,...

U zaprženo brašno nalivamo uz neprekidno mešanje sok od kiselog kupusa pomešan sa vodom i kiselim mlekom....

Dodajte sitno isečenu glavicu kupusa i malo vode. Izdinstajte povrće na tihoj vatri dok kupus potpuno ne omekša....

Kupus se iseče na sitno i izdinsta se u masnoći. Dodaje se krompir isečen na kocke i bujon....

Kupus i praziluk se zaprže oko 5 minuta u maslacu.
Prelivaju se bujonom i ostavljaju se da se krčkaju oko 20 minuta.
Hleb se prepeče....

Sipajte ulje u široku posudu i stavite kupus isečen na sitno. Pržite na slaboj vatri oko jedan sat, uz često mešanje....
Rejting
5
Ukupno glasalo: 2
52
40
30
20
10
Oceni: