Kuku

Krasota v kuhnyataKrasota v kuhnyata
Šegrt
23101908
Kuku
Fotografije: Krasota v kuhnyata
1 / 4
12/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Kuku - najjednostavnije zdravo jelo koje ste nekada pripremali i probali"

Potrebni sastojci

  • peršun - 1 vezica
  • mladi luk - 2 stručka
  • luk - 1 komad, star
  • spanać - 300 g
  • beli luk - 2 čena
  • mocarela - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 50 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kurkuma - po ukusu
  • korijander - po ukusu, suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Kuku je tradicionalni recept iz azarbejdžanske kuhinje.

Jedno od najlakših i najukusnijih jela koja sam spremala.

Kod ovog jela jedobro što možete da ga napravite sa svim što vam je pri ruci, možete da zamenite mladi luk prazilukom, korijander mirođijom, da dodate ili odiuzmete sastojke. Ukoliko ne volite spanać na primer, možete i da ga ne stavljate ili da ga zamenite zeljem, koprivom ili nečim po vašem ukusu.

Osnova jela su peršun i jaja, sve ostalo je pitanje ukusa i preferancija.

Potrudiću se da nabrojim sve što može da se koristi u ovom jelu, koje je jedna vitaminske bomba, kako bi Vam bilo lakše, nije obaveznoda koristite sve proizvode zajedno.

možete da koristite: luk, spanać, zelje, korpivu, korijander, peršun, mirođiju, mali luk, praziluk, mladi beli luk. stari beli luk, jaja, mocarelu, kačkavalj, sir, maslac, ulje.

Od začina: so, biber, kurkumu, korijander, suvi peršun, suvi beli luk.

Evo kako se tačno priprema Kuku:

U tiganju prepržim obe vrste luka, sitno iseckane, nakon čega dodajem jaja koje sam prethodno umutila i pomešala sa svim ostalimsastojcima (koji se seckaju na sitno). Zatvaram poklopac.

Kada jhe gotovo sa jedne strane pažljivo okrećem (pomoću tanjira ili poklopca i sa druge strane. Pripremam na slaboj ringli, ali ukoliko odlučite, možete da ga napravite i u rerni (tada nije potrebno da se okreće).

Ukoliko pečete u rerni zeleno zapečeno jelo, to treba da bude na umerenoj temperaturi, tako što pre toga treba da je zagrejete.

Kačkavalj nije obavezni sastojak, ali on pomaže u spajanju jela i doprinosi mnogo boljem ukusu. Ukoliko spremate jelo samo sa peršunom i jajima, onda peršuna treba dabude barem 2 vezice.

Kuku se obično poslužuje uz kiselo mleko ili kiselo pavlaku. Ja sam sekorisala zrncima nara, koja daju kontrast ovom ukusnom i korisnom jelu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: