Način pripreme
strongStavite u posudu pačije meso iskidano na parčiće. Koristim pačije karabatake, jer je mnogo ukusnije od običnog kuvanog mesa.
Pomešajte sa iseckanim halapenjo papričicama. Kada su marinirane, nisu čak toliko ljute zato možete da stavite koliko vam odgovara.
Dodajte suvu smesu za fahitas, kašiku sušenog lista korijandera, biber, pavlaku, polovinu narendanog kačkavalja i malo paradajz pirea. Promešajte dobro i posolite po ukusu. Ako je još suvo, stavite još paradajz pirea ili pavlake.
U maloj posudi zagrejte preostali paradajz sa sušenim lukom i drugu kašičicu smese za fahitas. Kuvajte ne više od pet minuta. U slučaju da vam je pire mnogo gust možete da sipate i malo vode.
Rasporedite sos od paradajza na dno posude za pečenje.
Rasporedite nadev preko tortilja i uvijte enčilade. Poređajte ih jednu do druge u posudu za pečenje preko sosa.
Pospite preostalim kačkavaljem i sa malo pavlake. Pecite na 190 stepeni sa ventilatorom dok ne dobiju prijatnu preplanulost.
Servirajte enčilade posute listovima korijandera i garnirajte sa gvakamolama i svežom zelenom salatom.
Prijatno uz moje brze enčilade sa pačijim mesom!