Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Punjena jaja»Predjelo sa punjenim jajima

Predjelo sa punjenim jajima

Predjelo sa punjenim jajima
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
"Jednostavni sastojci, napravljeni i servirani sa mnogo ljubavi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, domaća
  • integralni hleb - 5 - 6 kriški
  • nadev
  • majonez - 2 kašike, izvršite
  • topljeni sir - 2 trouglića
  • kačkavalj - 1 kašika, narendan
  • beli luk - 2 čena
  • šarena so - po ukusu
  • kurkuma - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvaju se jaja da žumance bude tvrdo, oljušte se i iseku na polovine.

Žumanca sa odvoje, a svaka polovina belanc odozdo se blago odseče da stoji stabilno.

U posudi pomešamo majonez, trougliće topljenog sira, narendan kačkavalj i izgnječimo dobro viljuškom.

Dodaju se izgnječeni čenovi belog luk i začini, ponovo se promeša.

Hleb se prepeče u tosteru, preko njega se stavlja punjeno jaje i garnira se sa krugovima krastavaca.

Odozgo se jaja posipaju namrvljenim žumancem i parčetom masline.

Đakonija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: