Empanade sa mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70263
22/11/2018
"Ovo je sjajan letnji latino američki recept. Može da se napravi sa pilećim mesom, mlevenim mesom ili posno. Mnogo su ukusne, probajte!"
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano204
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se priprema testo. U posudu sipamo brašno i posipamo sa dva prstohvata soli. Dodaju se jaja, a od jednog se odvaja pola žumanca za mazanje. Seče se hladan maslac i zamesi se meko testo, da se ne lepi. Uvija se prozračnom folijom i ostavlja u frižideru na 30 minuta da se stegne.

Za to vreme se sprema nadev. Zagreva se ulje u tiganju, stavlja se namrvljeno mleveno meso i meša se u mrvice. Dodaje se sitno isečen luk i masline bez koštica, takođe isečene. Meša se i ostavlja 2 minuta da omekšaju.

Začinjava se biberom, alevom paprikom i brašnom, dok se dobro meša. Sipa se bujon i ostavlja se da se kuva na tihoj vatri dok tečnost ne ispari, posle se sklanja sa vatre i hladi se.

Testo se razvija u koru i čašom ili prstenom od 8 cm se seku krugovi. U sredinu svakog se stavlja kašičica nadeva, krajevi se mažu umućenim žumancem sa malo ulja. Presavija se na pola i pritiska viljuškom, empanade se ređaju u podmazanu posudu za pečenje.

Odozgo se takođe mažu žumancem. Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Serviramo sa mlečnim sosom od belog luka.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar