Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šitake sa piletinom i sosem terijaki

Šitake sa piletinom i sosem terijaki

Šitake sa piletinom i sosem terijaki
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Jedva čekamo da bocnemo šitaki pečurke sa piletinom i sosem terijaki - ovih 20 minuta nam se čini kao cela večnost"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g, od buta
  • šitake - 250 g
  • paprike - po 1/2 komada, zelena, crvena, žuta
  • luk - 1 komad
  • sos terijaki - 100 ml
  • med - 1 supena kašika
  • đumbir - mali komad
  • so
  • maslinovo ulje
  • susam
  • susamovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i isecite ga na male zalogaje. U tiganju zagrejte 2-3 supene kašike maslinovog ulja i pileće komadiće pecite dok ne postanu zlatkasti.

Dodajte paprike, iseckane na trake, a nakon nekoliko minuta i pečurke šitake, koje ste prethodno ogulili i isekli na kriškice.

Stavite luk, iseckan na polumesece i đumbir. Pržite dok povrće blago ne omekne.

Stavite terijaki sos i med. Sačekajte da se sos zgusne i isključite.

Poslužite šitake sa piletinom i sosem terijaki u odgovarajućem tanjiru, pospite susamom i susamovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: