Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Kalupi za mafine, nauljeni - 12 komada (ili veća keramička forma, po vašem izboru)
Tikvice operite pod mlazom vode. Oljuštite tikvice, narendajte ih i iscedite sok. Isecite na male kockice.
Luk sitno iseckajte.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i stavite povrće. Začinite solju i biberom. Kuvajte dok tikvice malo ne omekšaju, ali neka budu al dente, jer će se njihovo kuvanje nastaviti u rerni. Sklonite sa vatre i stavite u široku cediljku da se iscedi preostala tečnost i masnoća.
U posudi umutite jaja, dodajte kiselo mleko i 3-4 kašike. krem sira. Umutite sve žicom, ako ih ima, stvorene grudice nisu bitne. Začinite solju i biberom. Dodajte isceđenu tikvicu, promešajte i dodajte nekoliko kapi pavlake , pa ponovo promešajte.
Kalupe za mafine nauljite na dnu i zidovima. rasporedite smesu u sve kalupe. Nemojte ih puniti do vrha, jer tokom pečenja jako nabubre i preliće se. Stavite ih u veliki pleh u vodenu kupku.
Pecite na 180 stepeni oko 40 do 50 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva, kada je zabodete u sredinu pudinga.
SOS
Stavite papriku u blender i napravite pire. Dodajte pavlaku i ponovo mutite dok ne postane gusta smesa. Začinite solju i biberom.
Stavite mafine u tanjir i prelijte ih sosom da liči na mali poklopac.
Po želji pospite peršunom.