Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Puding od tikvica sa sosom od pečene crvene paprike

Puding od tikvica sa sosom od pečene crvene paprike

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Puding od tikvica sa sosom od pečene crvene paprike
Fotografije: marcheva14
1 / 3
17/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Lagan, miluje nepce - puding od tikvica, koji se servira sa ukusnim sosom od pečene crvene paprike. Prava fantazija."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • crni luk - 1 glavica
  • jaja - 6 komada
  • krem sir - 3 - 4 kašike, Filadelfija
  • kiselo mleko - 1 kašika, gusto
  • pavlaka - nekoliko kapi, visoke masnoće
  • maslinovo ulje - za kuvanje
  • SOS OD PEČENE CRVENE PAPRIKE
  • pečena paprika - 3 - 4 komADA, crvena
  • pavlaka - 100 ml, visoke masnoće
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Kalupi za mafine, nauljeni - 12 komada (ili veća keramička forma, po vašem izboru)

Tikvice operite pod mlazom vode. Oljuštite tikvice, narendajte ih i iscedite sok. Isecite na male kockice.

Luk sitno iseckajte.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i stavite povrće. Začinite solju i biberom. Kuvajte dok tikvice malo ne omekšaju, ali neka budu al dente, jer će se njihovo kuvanje nastaviti u rerni. Sklonite sa vatre i stavite u široku cediljku da se iscedi preostala tečnost i masnoća.

U posudi umutite jaja, dodajte kiselo mleko i 3-4 kašike. krem sira. Umutite sve žicom, ako ih ima, stvorene grudice nisu bitne. Začinite solju i biberom. Dodajte isceđenu tikvicu, promešajte i dodajte nekoliko kapi pavlake , pa ponovo promešajte.

Kalupe za mafine nauljite na dnu i zidovima. rasporedite smesu u sve kalupe. Nemojte ih puniti do vrha, jer tokom pečenja jako nabubre i preliće se. Stavite ih u veliki pleh u vodenu kupku.

Pecite na 180 stepeni oko 40 do 50 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva, kada je zabodete u sredinu pudinga.

SOS

Stavite papriku u blender i napravite pire. Dodajte pavlaku i ponovo mutite dok ne postane gusta smesa. Začinite solju i biberom.

Stavite mafine u tanjir i prelijte ih sosom da liči na mali poklopac.

Po želji pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: