Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Puding od tikvica sa sosom od pečene crvene paprike

Puding od tikvica sa sosom od pečene crvene paprike

ažurirano:
marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2363k
Puding od tikvica sa sosom od pečene crvene paprike
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Lagan, miluje nepce - puding od tikvica, koji se servira sa ukusnim sosom od pečene crvene paprike. Prava fantazija."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • crni luk - 1 glavica
  • jaja - 6 komada
  • krem sir - 3 - 4 kašike, Filadelfija
  • kiselo mleko - 1 kašika, gusto
  • pavlaka - nekoliko kapi, visoke masnoće
  • maslinovo ulje - za kuvanje
  • SOS OD PEČENE CRVENE PAPRIKE
  • pečena paprika - 3 - 4 komADA, crvena
  • pavlaka - 100 ml, visoke masnoće
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Kalupi za mafine, nauljeni - 12 komada (ili veća keramička forma, po vašem izboru)

Tikvice operite pod mlazom vode. Oljuštite tikvice, narendajte ih i iscedite sok. Isecite na male kockice.

Luk sitno iseckajte.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i stavite povrće. Začinite solju i biberom. Kuvajte dok tikvice malo ne omekšaju, ali neka budu al dente, jer će se njihovo kuvanje nastaviti u rerni. Sklonite sa vatre i stavite u široku cediljku da se iscedi preostala tečnost i masnoća.

U posudi umutite jaja, dodajte kiselo mleko i 3-4 kašike. krem sira. Umutite sve žicom, ako ih ima, stvorene grudice nisu bitne. Začinite solju i biberom. Dodajte isceđenu tikvicu, promešajte i dodajte nekoliko kapi pavlake , pa ponovo promešajte.

Kalupe za mafine nauljite na dnu i zidovima. rasporedite smesu u sve kalupe. Nemojte ih puniti do vrha, jer tokom pečenja jako nabubre i preliće se. Stavite ih u veliki pleh u vodenu kupku.

Pecite na 180 stepeni oko 40 do 50 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva, kada je zabodete u sredinu pudinga.

SOS

Stavite papriku u blender i napravite pire. Dodajte pavlaku i ponovo mutite dok ne postane gusta smesa. Začinite solju i biberom.

Stavite mafine u tanjir i prelijte ih sosom da liči na mali poklopac.

Po želji pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: