Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Mus sa crnom čokoladom i bejlisom

Mus sa crnom čokoladom i bejlisom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mus sa crnom čokoladom i bejlisom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
13 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
4
"Imate li predstavu kakvo zadovoljstvo predstavlja ovaj mus sa crnom čokoladom i bejlis - ako ne, bolje ga pripremite"

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 200 g + za rendanje i za ukras
  • pavlaka - 200 ml tečna, slatka, 35 %
  • jaja - 2 komada, velika
  • šećer - 60 g
  • bejlis - 35 ml
  • želatin - 2 lista, 4 - 4, 5 g
  • sok od limuna - 4 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Odvojite žumanca od belanaca dva jajeta. Pripremite 4 čaše za liker i stavite u zamrzivač.

2. Stavite želatin da se rastvori u hladnoj vodi.

Žumanca umutite i pomešajte sa pavlakom i bejlisom. Stavite na paru na 90 stepeni 3 minuta i često mešajte.

3. U toplu smesu stavite želatin, oceđen od vode i rastvoren, mešajte da se rastopi.

4. Izrendajte fino crnu čokoladu, možete samleti na sekund u blenderu. Sipajte u toplu smesu i mešajte dok ne dobijete savršeno gladak čokoladni krem.

5. Umutite belanca sa sokom od limuna i šećerom ponovo na pari, ali na 50 stepeni. Ja mutim 10 minuta da upije od toplote i da ne bude potpuno sirov, dodajem u čokoladni mus.

Dugo mešanje na pari je takođe prednost, zato što menai sneg postaje gušti i otporniji, te će zbog toga i čokoladni desert biti mekši i nežniji.

6. Stavite mereng od belanaca u čokoladni krem, dodajte u delovima i mešajte polako spatulom dok se potpuno ne integriše.

7. Rasporedite mekani mus sa crnom čokoladom i bejlisom u hladne čaše, izrendajte crnu čokoladu i stavite u frižider na 2 sata pre serviranja.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: