Način pripreme
1. Odvojite žumanca od belanaca dva jajeta. Pripremite 4 čaše za liker i stavite u zamrzivač.
2. Stavite želatin da se rastvori u hladnoj vodi.
Žumanca umutite i pomešajte sa pavlakom i bejlisom. Stavite na paru na 90 stepeni 3 minuta i često mešajte.
3. U toplu smesu stavite želatin, oceđen od vode i rastvoren, mešajte da se rastopi.
4. Izrendajte fino crnu čokoladu, možete samleti na sekund u blenderu. Sipajte u toplu smesu i mešajte dok ne dobijete savršeno gladak čokoladni krem.
5. Umutite belanca sa sokom od limuna i šećerom ponovo na pari, ali na 50 stepeni. Ja mutim 10 minuta da upije od toplote i da ne bude potpuno sirov, dodajem u čokoladni mus.
Dugo mešanje na pari je takođe prednost, zato što menai sneg postaje gušti i otporniji, te će zbog toga i čokoladni desert biti mekši i nežniji.
6. Stavite mereng od belanaca u čokoladni krem, dodajte u delovima i mešajte polako spatulom dok se potpuno ne integriše.
7. Rasporedite mekani mus sa crnom čokoladom i bejlisom u hladne čaše, izrendajte crnu čokoladu i stavite u frižider na 2 sata pre serviranja.
Neka vam je slatko!