Način pripreme
Komorač je poznat i kao divlja mirođija, janež kopar, morač, slatki janež, slatki januš, slatki kopar, slatki morač, koromač. Jestiva je cela biljka - stablo, seme i koren.
Seme se koristi u farmaceutskoj industriji, pa je zbog toga poznat i pod nazivom apotekarska mirođija.
Poznata je i njegova borba protiv gojaznosti.
Recept koji vam predlažemo je veoma ukusan i zdrav.
Odstranite spoljne, debele delove komorača, pa ga nasecite na režnjeve.
Šargarepu nasecite na krupne komade. U tiganj sipajte jednu šoljicu maslinovog ulja i dodajte šargarepu i komorač.
Posolite, sipajte bujon od povrća i poklopite posudu.
Dinstajte dok povrće ne omekša.
Sipajte dinstano korenasto povrće u odgovarajući tanjir za posluženje.
Pospite prstohvatom mirođije i peršuna.
Prelijte istopljenim maslacem i poslužite!
Prijatno!