Način pripreme
Luk iseći na rebarca a beli luk protisnuti. Papriku, tikvice i paradajz bez ljuske iseći na kockice.
Šargarepu krupno izrendati. Drške blitve iseći na kockice, a listove usitniti. Đumbir sitno izrendati.
Piletinu začinti po ukusu, poprskati maslinovim uljem i peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Tostirati proso na tiganju zagrejanom na srednjoj temperaturi, stalno mešajući, do svetlo smeđe boje.
Preručiti u posudu za kuvanje, doliti pripremljeni bujon, poklopiti i kuvati oko 20 minuta, da proso upije svu tečnost. Skloniti sa plotne i ostaviti 10 minuta, poklopljeno.
U većem tiganju, ili odgovarajućoj posudi, zagrejati maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodati slačicu i kumin i pržiti uz mešanje oko 1 minut ili dok semenke ne počnu da skakuću po tiganju.
Dodati đumbir i beli luk, kari u prahu i uz mešanje pržiti još minut vremena. U propržene začine umešati nasečenu papriku, zatim naribanu šargarepu, iseckane drške blitve i pržiti par minuta.
Dodati paradajz, promešati i pre nego što ispari sva tečnost, koju je pustio paradajz, umešati usitnjene listove blitve. Posoliti, pobiberiti, par puta promešati da blitva svene i skloniti sa vatre.
Pred služenje, proso poprskati limunovim sokom, posuti naseckanim peršunom, preliti pripremljenim povrćem i dodati pečenu piletinu.