Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Dinstano korenasto povrće

Dinstano korenasto povrće

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Dinstano korenasto povrće
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
"Ukusan i koristan prilog od dinstanog korenastog povrća - poslužite ga sa radošću i nestrpljenjem"

Potrebni sastojci

  • komorač - 2 komada, glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • maslac - grumen
  • mirođija - prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 šoljica
  • so
  • bujon od povrća - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Komorač je poznat i kao divlja mirođija, janež kopar, morač, slatki janež, slatki januš, slatki kopar, slatki morač, koromač. Jestiva je cela biljka - stablo, seme i koren.

Seme se koristi u farmaceutskoj industriji, pa je zbog toga poznat i pod nazivom apotekarska mirođija.

Poznata je i njegova borba protiv gojaznosti.

Recept koji vam predlažemo je veoma ukusan i zdrav.

Odstranite spoljne, debele delove komorača, pa ga nasecite na režnjeve.

Šargarepu nasecite na krupne komade. U tiganj sipajte jednu šoljicu maslinovog ulja i dodajte šargarepu i komorač.

Posolite, sipajte bujon od povrća i poklopite posudu.

Dinstajte dok povrće ne omekša.

Sipajte dinstano korenasto povrće u odgovarajući tanjir za posluženje.

Pospite prstohvatom mirođije i peršuna.

Prelijte istopljenim maslacem i poslužite!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: