Način pripreme
Prosejte brašno sa prstohvatom solu i 3 g praška za pecivo. Sipajte ga u posudu, dodajte dva žumanca, šećer u prahu, vanilu i sitno mlevenih 50 g lešnika.
Dodajte isečen maslac. Zamesite meko testo.
Uvijte testo u parče najlona i stavite u frižider na 1 sat. Ohlađeno testo podelite na 3 dela, da vam bude lakše da radite sa njim.
Svaki deo napravite u dug cilindar, koji isečete manje cilindre dugo 6-7 cm.
Poređajte cilindre u posudu za pečenje postavljenu papirom. Ispecite božićne kolače na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni bez ventilatora oko 10 minuta. Ohladite gotove tompuse na rešetki.
Istopite čokoladu na pari. Potopite svaki štanglicu sa obe strane u čokoladu o po želji pospite krupno mlevenim lešnicima.
Poređajte kolače na papir za pečenje i ostavite da se osuši čokolada, pre nego što ih stavite u teglu koja se dobro zatvara.
Nek vam je slatko uz ove božićne tompuse sa lešnikom!
Komentari