Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa Sirupom»Basboussa - Egipatski kolač

Basboussa - Egipatski kolač

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4215
Basboussa - Egipatski kolač
Fotografije: Lenka
1 / 2
22/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Da li ste spremni za egzotično putovanje do bliskog istoka?"

Potrebni sastojci

  • griz - 400 g
  • šećer - 200 g
  • kokos - 200 g
  • ulje - 200 ml
  • mleko - 200 ml
  • vanilin šećer
  • kvasaca - 20 g, u kesici
  • jogurt - 150 ml
  • šećerni preliv
  • šećer - 200
  • voda - 150 ml
  • kriška limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Šećerni preliv - U malu šerpicu staviti šećer, vodu i krišku limuna. Staviti na ringlu i topiti šećer na tihoj vatri desetak minuta.

Kolač - U duboku posudu staviti griz, kokos, šećer, ulje, mleko, jogurt, kvasac, vanilin šećer.

Dobro mešati dok se sve lepo ne sjedini. Sipati smesu u pleh i peći na 180 stepeni 20 do 30 minuta.

Izvaditi kolač iz rerne i preliti šećernim prelivom. Dekorisati kokosovim brašnom.

Basboussa - Egipatski kolač je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: