Način pripreme
U posudi pomešajte brašno, kakao i šećer.
Dodajte omekšali maslac i istrljajte ga rukama dok se ne dobiju mrve i stavite posudu u frižider.
U drugu posudu stavite sitni sir, jaja, šećer, kiselu pavlaku, skrob, vanilin šećer i pasirajte da nema grudvica.
Treba da dobijete homogenizovanu smesu.
Izvadite posudu iz frižidera, sipajte otprilike 2/3 mrva u kalup prečnika 18 cm, obložen papirom za pečenje.
Rasporedite ih ravnomerno po dnu, pritisnite prstima i oblikujte strane visine otprilike 2 cm.
Zatim sipajte nadev od sitnog sira. Odozgo pospite ostalim mrvama.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni otprilike 50-60 minuta.
Izvadite rastresiti kolač iz rerne i ostavite ga da se dobro ohladi u kalupu, a zatim ga ostavite na nekoliko sati u frižideru.
Neka vam je slatko!