Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Božićni čokoladni mus

Božićni čokoladni mus

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Božićni čokoladni mus
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Ovaj božićni čokoladni mus jedemo i u leto - neodoljiv je"

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 200 g
  • tečna pavlaka - 200 g, topla, za čokoladu
  • pavlaka - 250 g, hladna
  • čokoladni keksići - 8 komad
  • aroma pomorandže - ili rendana pomorandža
  • pomorandža - 1 kriška
  • cejlonski cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Nudimo vam lagan i veoma ukusan čokoladni mus bez jaja za praznike za čokoladne keksiće.

Počinjemo prvo tako što na vatri ugrejemo pavlaku sa koricama pomorandže od rendane pomorandže.

U dovoljno veliku posudu, u koju može stati smesa od pavlake i čokolade, izmrvimo čokoladu, dodajemo cejlonski cimet.

Sipamo toplu pavlaju preko čokolade sa cimetom i mešamo dok se cela čokolada ne rastpi. Kad se čokolada rastopi dodajemo hladnu pavlaku - 250 ml. Lepo promešamo spatulom.

Pokrivamo streč folijom i ostavljamo da se ohladi 6 sati u frižideru.

Nakon navedenog vremena vadimo čokoladnu smesu iz frižidera i mutimo mikserom dok ne dobijemo mekan mus.

Poređamo čokoladne keksiće po dnu pravougaonog pleha. Po želji, sipamo čokoladni mus u čaše, nakon toga ukrasimo orašastim plodovima ili drugim po ukusu.

Odozgo ravnomerno sipamo božićni čokoladni mus. Poravnamo spatulom i po izboru možemo napraviti talase kao ukras.

Ponovo stavimo u frižider da se naš božićni mus lepo stegne.

Pre serviranja isecite čokoladni mus ravnomerno na pravougaone komade i pospite kakaom ili čokoladom. Uživajte!

Gramaža se meri čašom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: