Način pripreme
Nudimo vam lagan i veoma ukusan čokoladni mus bez jaja za praznike za čokoladne keksiće.
Počinjemo prvo tako što na vatri ugrejemo pavlaku sa koricama pomorandže od rendane pomorandže.
U dovoljno veliku posudu, u koju može stati smesa od pavlake i čokolade, izmrvimo čokoladu, dodajemo cejlonski cimet.
Sipamo toplu pavlaju preko čokolade sa cimetom i mešamo dok se cela čokolada ne rastpi. Kad se čokolada rastopi dodajemo hladnu pavlaku - 250 ml. Lepo promešamo spatulom.
Pokrivamo streč folijom i ostavljamo da se ohladi 6 sati u frižideru.
Nakon navedenog vremena vadimo čokoladnu smesu iz frižidera i mutimo mikserom dok ne dobijemo mekan mus.
Poređamo čokoladne keksiće po dnu pravougaonog pleha. Po želji, sipamo čokoladni mus u čaše, nakon toga ukrasimo orašastim plodovima ili drugim po ukusu.
Odozgo ravnomerno sipamo božićni čokoladni mus. Poravnamo spatulom i po izboru možemo napraviti talase kao ukras.
Ponovo stavimo u frižider da se naš božićni mus lepo stegne.
Pre serviranja isecite čokoladni mus ravnomerno na pravougaone komade i pospite kakaom ili čokoladom. Uživajte!
Gramaža se meri čašom.