Način pripreme
U posudu stavite maskarpone sir, zajedno sa kiselim mlekom, vanilom, pa dodajte šećer u prahu i lagano izmiksujte mikserom na manjim obrtajima. Možete da koristite i žicu. Treba da dobijete gladak krem.
Viljuškom izgnječite jednu bananu i dodajte je u krem. Dobro promešajte kašikom.
Izlomite čokoladu i stavite je u manju posudu, koju ubacite u veću posudu sa malo vode i istopite čokoladu na pari. U čokoladu dodajte 2 kašike svežeg mleka i promešajte. Treba da dobijete glatku smesu.
Drugu bananu nasecite na kolutove.
U čašu ubacite 3-4 koluta banane. Prelijte unutrašne zidove čaše istopljenom čokoladom, koja će se preliti i preko kolutova banane. Nakon toga sipajte mlečni krem. Ukrasite po želji.
Možete da sve prelijete čokoladom, da postavite kolut banane i da dodate čokoladne mrvice.
Fantastičan krem od banane, za male i velike.